אפשר להפתיע גם במרקים
מרק שורשים כתום מתאים מאוד לתקופה של שינוי עונתי וכניסתו של הסתיו. אכילת שורשים כמו בטטה, גזר, תפוח אדמה ואחרים מחזקת את מערכת העיכול שלנו, תורמת לתחושת העיגון בקרקע.
והמרכיב הסודי: פטריית גנודרמה מיובשת. הפטרייה מוגדרת כצמח בעל יכולת להעצים את תפקוד הגוף בהתמודדות עם מצבי דחק.
מצרכים:
2 בטטות
2 גזרים
דלעת
דלורית
2 בצלים סגולים
7 שני שום
שמן זית
תימין
אורגנו
פפריקה מתוקה
ליטר מים
מלח ופלפל לפי הטעם
והמרכיב הסודי: חופן פטריות ריישי (גנודרמה) יבשות – תחליף נהדר לאבקת מרק עוף!
אופן ההכנה:
על תבנית מרופדת נייר אפיה, מניחים את כל הירקות הכתומים קלופים וחתוכים גס, מוסיפים בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים, שום שלם קלוף. מוסיפים שמן זית ואת שאר התבלינים (חוץ ממלח ופלפל), מערבבים את הירקות לפיזור השמן והתבלינים.
מכנסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 35 דקות.
בסיום, מעבירים את הירקות מהתנור לסיר, מוסיפים מים שיכסו את הירקות, מוסיפים מלח פלפל והפטריות. לאחר בישול של 20 דקות על אש קטנה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם אחיד.
בתאבון!